Valentinsdag

Valentinsdag falder altid d. 14 februar hvert år, og er dagen som også kaldes “de elskendes dag”.

Det er dagen hvor du kan gøre noget romantisk eller sødt for din partner eller i kan nyde en skøn dag sammen, som er lidt ud over det sædvanlige i romantikkens tegn.

Næste valentinsdag er Fredag d. 14 februar 2025 og det er 308 dage til.

Valentinsdag

Hvad er valentinsdag?

Valentinsdag startede som den traditionelle romerske fest, Skt. Valentins Dag, som du kan læse mere om her, og det er den der danner grundlaget for vores nuværende romantiske fejring af dagen.

Kommercialiseringen af dagen startede i USA omkring 1847, og var omkring 1930 den næststørste handelsdag, kun overgået af jul.

I Danmark er dagens først kommet til lang tid senere, hvor chokolade, røde roser, lækker mad, søde gaver og store kærlighedserklæringer er blevet normalt på denne dag.

Hvilken dag er det valentinsdag?

Valentinsdag er altid den 14 februar. Næste valentinsdag er Fredag d. 14 februar 2025 og det er 308 dage til.

Som du kan se på listen nedenfor kan dagen falde på alle 7 ugedage, og derfor kan valentinsdag sagtens være en ganske almindelig hverdag. Så hvis du vil overraske kæresten, så kan det måske blive nødt til at blive om aftenen, når i begge er færdige med dagens arbejde og gøremål.

Valentinsdag de næste 10 år

 • I 2025 er det valentinsdag Fredag d. 14 februar 2025
 • I 2026 er det valentinsdag Lørdag d. 14 februar 2026
 • I 2027 er det valentinsdag Søndag d. 14 februar 2027
 • I 2028 er det valentinsdag Mandag d. 14 februar 2028
 • I 2029 er det valentinsdag Onsdag d. 14 februar 2029
 • I 2030 er det valentinsdag Torsdag d. 14 februar 2030
 • I 2031 er det valentinsdag Fredag d. 14 februar 2031
 • I 2032 er det valentinsdag Lørdag d. 14 februar 2032
 • I 2033 er det valentinsdag Mandag d. 14 februar 2033
 • I 2034 er det valentinsdag Tirsdag d. 14 februar 2034

Hvad kan man lave på valentinsdag?

Der er stadig mange der intet specielt gør ud af d. 14 februar, og som synes at det er et kommercielt fænomen fra USA, som de ikke ønsker at adoptere.

Der findes også mange som gerne vil bruge dagen på at gøre søde ting i kærligheden tegn, og nyde en romantisk dag eller aften sammen. Ting man kan lave på valentinsdag er f.eks.:

 • Nyde en lækker hjemmelavet middag sammen eller tage på café eller restaurant.
 • Tage på et romantisk ophold, som bl.a. strækker sig over valentinsdag. Find romantiske ophold her.
 • Prøve en sjov oplevelse sammen eller noget i kan nyde i fællesskab. Det kan f.eks. være klatring, spadag, kropsmassage eller meget andet. Find inspiration her.
 • Gå en lang tur sammen, langt væk fra elektronik og andre forstyrrelser, så i kan få talt sammen.
 • Tag en tur i biografen eller se en god film i hjemmebiografen.
 • Giv hinanden søde gaver eller en sød hilsen.

Gør dagen ekstra romantisk

Februar måned er ikke ligefrem den mest romantiske måned i Danmark. Her ville det have været mere romantisk med en varm sommermåned. Men når det nu ikke kan være sådan, så gælder det om at gøre dagen romantisk på andre måder.

Det kan f.eks. gøres ved at i gør noget ud af dagen i jeres eget hjem. F.eks. ved at pynte op med blomster, hjerter og udveksler gaver og søde kærlighedserklæringer, sådan så den romantiske stemning stiger.

Den romantiske stemning kan også opnå nye højder ved at tage på romantisk date sammen, f.eks. på en skøn restaurant, eller et weekendophold, eller måske er der nogle romantisk steder i kan besøge sammen i lokalområdet. Hold også øje med om der er steder i kan besøge som har pyntet op i kærlighedens tegn.

Hvad giver man i gave?

Vil du gerne give din kæreste eller partner en gave på årets mest romantisk dag, så kan du vælge en af de klassiske gaver, som f.eks. blomster, chokolade, en gavekurv med lækkerier, eller en invitation til en aften eller weekend ude, hvor i kan nyde lækker mad og hinandens selskab.

Vil du gerne have mere inspiration til hvad du kan give din partner, så besøg enten valentinsgave-til-hende.dk eller valentinsgave-til-ham.dk. Du kan også finde et hav af gaveideer på denne hjemmeside.

Er du single på årets mest romantiske dag?

Hvis du er single på årets mest romantiske dag, så kan du også sagtens få noget hyggeligt ud af dagen, og måske kan du endda finde en kæreste hvis det er det du søger.

Led efter ligesindede eller arrangementer i lokalområdet for singler. Hold øje med Facebook-grupper for den slags, tjek lokalaviser og nyhedssites, eller arranger noget selv for dine venner og bekendte, som også er single. Du kan også bruge dagen til at oprette en datingprofil på et datingsite, hvis du er på jagt efter en sød kæreste.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!